P.O.N.T.E.N.G

Assalamualaikum and hye...
Rajinnya piqa ashik2 nak update entry kann..
Takpelah, sebelum kita sebok nak mohon itu ini untuk uni baik sekarang kann...

Ok, piqa nak tanya sape pernah ponteng???
Tak kesahlah ponteng apa pon???

Ok, ni sekadar sharinglah.. Bukan galakkan.

AMARAN!!! JANGAN TIRU LAGAK INI
Ok, serius tau ni .. Jangan ikut..
Mau piqa tambah dosa chain je nanti..
Ni sharing piqa as ex-student high school..

First, sekolah rendah piqa pernah ponteng tak????

Fuh, soalah cepumas^^

Pernah, dengan geng piqa...
Tapi tu lepas UPSR lahh... Time tu setiap kali after UPSR kann ada masa terluang..
So, disebabkan malas nak dengar ceramah kitorang gi kat bilik..
adalah satu bilik tu.. Kitorang je yang  tau pasal bilik tu..
Majoriti kitorang ialah budak bola baling^^
Well, kitorang geng pengawas nakal tapi dipercayai oleh guru-guru...

Alah tapi cikgu tau gak kitorang tak de... *peace


Second, in the first high school you went which was KUSISS, have you ever skip any class or occasion???

Bang!!!!
Pernah!!!!!!!!! Time tu dah habis PT3..
Memang memberontak gile lahhh...
So, piqa skipped satu event kat Surau..
Malas nak join, piqa join geng budak KKQ kelas Amal kat kelas diorang...
Lepaklah sambil diorang main fon, piqa baca novel kot....

Hehehe... Nakalnya piqa ni...

Third, pernah tak ponteng any occasion in TGB???

Chia chia chia...
Pernah... Tapi bersebab munasabah plus tak jugakk..
Piqa teman kawan piqa, kaki dia sakit macam urat tersimpul semua..
Ingat nak gi tempat tukang urut, mak cik rajiah taulah, dia nak tolong hantarkan..
namun petang tu ada Perhimpunan apatah..
Yang pasti ada kaitan dengan pengetua baru...

So, kitorang lepak dekat surau at PSI and Mak Cik Rajiah tolong urutkan kawan piqa tuuu...
And sebab malas nak pergi kat perhimpunan tu kitorang lepak ...
Sebab takut gak dengan Pak Cik Tom, kitorang keluar PSI lepak kat tandas blok akademik and bila orang dah keluar, lagak macam baru keluar sekali..

Kiranya piqa dah pernah ponteng sekali dalam tiga-tiga sekolah piqa pergi..

TETAPI, jangan anda ponteng...
Tak elok, jangan ikut piqa...
Ni sekadar sharing nak share pengalaman..

Ok, lah adios..
Assalamualaikum...

Related image
Image result for Naughty
takdelah, jangan naughty sangat kang piqa  cubit kang^^

1 comment:

  1. lorhh setakat ponteng lepas abis pekse xpaa aku ni naik form 4 mmg nakal gila weyh byk class aku escape huhu try tanya izzah smpi kena tangkap ngn ustazh nazik kot hahaha *mesti ko xcaya aku ceni en hahaha well

    ReplyDelete

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚