Braces

Assalamualaikum and hye guys^^

Sekarang dah 3 tahun 6/7 bulan piqa bebas dari braces.
Piqa start pakai time form2.

Kenapa piqa pakai braces? Teruk sangat ke gigi tu??

Dah banyak kali dah piqa dapat komen tu..
Bukan sebab teruk sangat walaupun bagi piqa teruk sebabnya,
1st- gigi berlapis 3
2nd- gigi piqa terpusing sambil berlapis.
For me, i think it looks cute..
Well^^
And time kawan piqa kata " tak pakai braces pon dah comel la.. "
Kembang kuncup hehe...

Ok, hukum pakai braces >>

Aah kan apa hukum pakai braces?

Haram kalau sebagai tabaruj, perhiasan semua.
Harus kalau tak selesa atau mendatangkan fitnah.
Understand sayang ku ketimpun payung...

Habis kalau yang piqa ni kira apa? Bukan hukum mengubah anggota badan haram ke??

Iya, memang betul tapi situasi piqa ni lain.
Piqa ubah struktur gigi piqa sebab satu hari nanti dia akan jadi tak selesa.
Lagipun ni hukumnya jadi harus.

Kalau ada apa-apa persoalan boleh comment and insya-Allah piqa akan balas.

Image result for braces
Bukan gigi piqa, just contoh braces..

Tambahan piqa pakai braces yang boleh tukar warna getah..

Bye, assalamualaikum and have a nice day.^^

No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚