3 years yet in Kusiss

ASSALAMUALAIKUM
wahaha... ^^
gelak jahat japp sebab nak post BANYAK gambar time kitorang time form one
okey, first citer camne boleh masuk kay..

bulan Disember 2011
  • piqa dapat tawaran masuk KUSISS, eventhough family kitorang tak mohon tapi rasanya ni cikgu piqa yang mohonkan...
  • alhamdulillah berkat result piqa *straight 5A UPSR , piqa dapat KUSICSS or it's full name is Kuala Selangor Islamic Cluster Secondary School
  • piqa bersiap pergi beli barang, al makulumlah first intake *kepoyokanku
kenangan 2011 dengan geng lama^^
3 Januari 2012
  • for the first time masuk Kusiss, feeling something weird..
  • a weird aura appeared to me
  • tahukah anda betapa rasa nak homesick tapi disebabkanapa tah, piqa tak pernah nangis sebab homesick..
  • kalau nangis time baca yassin sebab teringatkan mak yang sentiasa ajak piqa pergi masjid setiap hari khamis
  • fuhh,, penat kena dengan fom 5 time orentasi..
  • diorang main-mainkan perasaan kitorang sampai kitorang terdetik rasa nak call parents minta maaf..
form one 2012
  • dapat masuk kelas Takwa, tapi sebnarnya hampir dapat tawaran masuk kelas KKQ tapi piqa main-main terus x dapat..
  • for the first time rasa camtu
  • banyak rintangan dan dugaan yang perlu kami hadapi, even baru jadi form one.
  • teringat kesah kes kelas piqa kena selongkar..
  • tu pown teringat bila kawan piqa, sarah citer kisah kelas kitorang kat blognya..
  • huhu... saat pahit masam masin manis kami lalui bersama-sama
i'm like a bride^^
dikelilingi bintang-bintang 1 takwa '12

think of nothing
*out of mind

this is our beautiful teacher and her cute students

kengkawan 1 takwa

form 2 2013
  • gimik sikit... piqa dah banyak berubah*time f1 macam singa full time
  • tapi alhamdulillah piqa dah jadi lagi better sebab perangai piqa berubah mendadak time 2012 sebab culture shock
  • banyak kesah baru kami lalui..
  • pergi PWTC, curi-curi bawak fon, kamera and so on~~
  • kitorang duduk kat row form 3, so sedikit terasing daripada kelas form 2 yang ada kat row atas..
  • semua yang berlaku kat atas kitorang x tau..
  • bagaikan bebayang kelas baik..
  • poyo annn...
  • lagipun friends yang still kelas yang piqa time form 2 ialah tyra, aimi, madihah, zadi, jen-jen.. *tujelah yang piqa ingat
our paradis for awhile

discuss about our teacher's day video

sempat bergambar
dari kelas 2 takwa

pwtc 2013^^
we enjoy
tahun ini [ 3 takwa ] \\2014
  • but even how many times of takwa's that i've reached, takkan pernah melepasi kebahagiaan piqa di kelas 3 takwa :3
  • kami bukan budak pandai tapi kami budak yang sentiasa percaya akan ketentuan nya..
  • semoga semua pelajar 3  takwa dan 142 calon pt3 mendapat 9A pt3..
  • amin~~
  • this year is the hardest year that i need to face
  • banyak sangat dugaan sampai x terkira berapa banyak kali kami menangis kerana itu..
  • pergi PWTC ada je halangan..
  • sebab lawatan tu semua perkara kitorang buat dianggap salah..
  • so,piqa nak mintak ampun sangat pada sesapa yang telah secara tidak rasminya terjebak dalam masalah kami ni..
  • tahun depan lawatan batch x de, sir sam x de // bersara
  • sedih...
  • tapi piqa sentiasa berdoa agar ukhuwah yang terjalin ini berkekalan

kalau piqa nangis, piqa hanya akan nangis kerana Allah, parents, family and gang sembilan belas sahaja





No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚