Memasuki Alam Dewasa - Part 1

Assalamualaikum guys :)

Sedih, banyak ditolak for scholarship. Kiranya sampai sekarang piqa tak de rezeki untuk terima scholarship. Takpe lah mungkin bukan rezeki piqa. Sekarang piqa tengah tunggu result scholarship. Tinggal lagi dua; Asean scholarship and Yayasan Peneraju Tunas. Insya Allah, kalau ada rezeki adalah. Allah tu Maha Pemurah. Bila-bila masa Allah akan berikan:)

Sekarang ni piqa apply UPU, matrikulasi, UTPetronas and UNITEN.

UPU; piqa apply UM, UIA, UNIMAS, and UNISZA : ada course medic, foundation in science hayat, science fizikal and course pergigian ; bla3
UTP : course chemical engineer and bla3 .
UNITEN : course electrical power eng and bla3
Matrikulasi Selangor : foundation in Science

Piqa dengan berat hatinya menolak KMS :'') Sedihlaaa.. Dah ditawarkan matriks tapi tolak. Orang lain apply tapi tak dapat . Ni pulak piqa yang dah dapat :(

Kalau boleh tak nak tolak apa2 Uni or Matriks yang dapat tapi malangnya we need to choose.

Piqa dah ditawarkan UNITEN utk course engineering tapi piqa ada apply UTP gak. So, what to do. Keputusan UTP : 14/5 ni , and keputusan UPU : 15/5 ni. Pendaftaran UNITEN 13/5 ni ; Sabtu ni and orentation dia 14/5 ni.

So, piqa keliru nak pilih yang mana. Ura-ura macam UNITEN. Macam mana ni TT^TT ...

Memang impian piqa nak masuk UM tapi camne ni :(

Tolong bagi piqa nasihat please. Especially akak2 yang dah masuk Uni or dah lepas .

Kalau part solat istikharah, cuba bagi idea lain. Imagine tengah Allah bagi cuti. *bayangkan je :*

2 comments:

  1. Kenapa tolak matrik dear?

    Tak boleh erk kalau reg lambat Uniten tu? Rasanya boleh setakat lambat 2 hari je kan. Just kena bg excuse je lah. Kak ana nk nasihat pun tak reti sgt sbb kak ana mmg satu aliran tu ke yg kak ana apply dan terus dpt.

    Apa pun yg akan Piqa amik nanti mungkin itu yg terbaik. InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb mohon saons hayat utk upu😅😅

      Uniten kene mintak rayuan balik lah 😭😭

      Delete

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚