C G P A aka P N G

Assalamualaikum guys..

Tahu tak CGPA maksudnya apa??
Haha, piqa pon tak tahu tapi semua ni maksudnya total grade purata sekolah..
Camtu lahh..

Meh piqa citer sikit pasal tu.

Ok, time exam first kat TGB, sume kata dapatkan lah 3.5 ke atas..
Nanti dapat anugerah penghormatan pengetua..
So, piqa berusahalah and dapat 3.49 which is so frustrating, only accending with one grade up will make my pointer change..
So, piqa itulah inilah , dengan berusahanya piqa try nak naikkan markah..
Markah BM lah markah Bio dengan markah apatah lagi..
So, macam tulah..
Terdesak sangat nak naikkan grade nak naikkan PNG.

Pastu tengok jelah orang lain naik pentas amek sijil and dapat free KFC..
memang sapa tak frustrated kannnn,.
0.01 point je lagi.. Yang tu mid sem..

Ni citer pasal final sem punyya png lak..
Macam biasalah, berusaha nak dapatkan anugerah penghormatan pengetua bagai..
tapi tu bukan matlamat utama time tu lah..
Matlamat utama piqa ialah dapatkan markah bagus-bagus..
Saje nak make my parents proud.

So, konklusinya alhamdulillah dapat 3.69..
tu pon dapat tau time dah nak masuk sekolah..

Pastu exam mid sem lakk..
Memang tungkus lumus lah semua..
pastu alhamdulillah dapat 3.8..

maybe time tu tak terpikir pasal pointer..
terpikir takat nak tingkatkan diri je...
TETAPI bila kawan tanya poiinter berapa, memang nak sangatlah jawabkan..
tapi piqa tak delah cakap..
kang apa lak dia cakap..
menunjuk-nunjuk..
Ada satu time ni tetiba kawan piqa tanya pasal png piqa, mid sem 2016 lah...
Pastu piqa cakap lah ann, sebab kawan rapat..
pastu ada satu time tu bila tah pasal apatah sampai kitorang gaduh..

Piqa cakap, relaxlah mid je.. kau ann pandai insya Allah boleh..
Kau lagi pandai dari aku..

Pastu ada satu point tu dia cakap piqa pentingkan pointer sangat..

Ya Allah tersangat sakit hati ku iniii...
Yelah, dia cakap piqa pentingkan pointer bukan ilmu..

So, nasihat piqa ialah jangan nak main tuduh sebarangan kalau tak tau apa sebabnya seemua tu..
Kalau tak hubungan korang akan tergugat.

tu je pesanan piqa..
Assalamualaikum, bye ^^

No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚