School Break is OVER!!!

Assalamualaikum and (kaifa halukum) how are you guys??
Alhadulillah, fine??
Well, same goes to me..

Ok, Semua insya Allah pasti dah tau piqa sekarang ni memang title as unemployyed+waiting result+berdebar-debar person..
Hehe.. apada piqa tulis ni kann..

Well, yela budak yang PT3 dah dapat result, budak UPSR dah dapat result..
Ni SPM 2016 punya result, amacam..

Entahlah.. Tak leh nak expect apa sebab...
Entahlah...

Tapi yang piqa nak tekankan sekarang ni...
Bye, adek-adek..
Yang baru nak masuk darjah satu tu, selamat berjaya..
Jaga diri tu elok-elok..
Kat sekolah dah tak de yang nak tolong jaga dah,,
Mak dah kkat rumah..
So, berdikari lah ye..
Pastu jangan memain..
Even adek baru je masuk darjah satu, ingat..
Enjoy your studies cuz dah habis SPM lagi berbelas tahun nanti baru tau nyesal tak sudah..

Ok, nak cakap ngan budak yang baru nak masuk form1 pulak..
Korang mohon sekolah mana???
SMK? SMKA? SBP? SBPI? MRSM? SAM?
Ok, apa pun yang korang pilih insya Allah pilihan yang terbaik..
Sesapa yang baru nak masuk asrama ni, be tough ya...
Sebab lepas ni parents nak jenguk mesti susah sebab weekends je kann.
Toksah lah nak homesick ke apa..

Ok nanti dalam entry lagi satu piqa citer pasal Homesick
and the other one piqa citer pasal SPM...

Ntahlah.. bila nak sambung citer pasal family piqa pun tak tau..
Ok, bye..
Just nak share..
Ni cousin piqa punya citer laa..
Dia alhamdulillah dapat 4A and 2B kot kalau tak silap..
And alhamdulillah rezeki dia, dia mohon dapat Sekolah Menengah Sains Tengku Munawer aka SASER..
So, just nak cakap..
Apapun result korang kalau rezeki tu ada mesti dapat punya..
Allah tak kedekut pun kann sayanggg...
Ni namanya Allah Maha Pemurah...
And Allah memahami kehendak hamba-hambanya yang khilaf ini..

Then, ni pesanan akan lepasan SPM 2016 which is me..
Ceh acah dah besar ann...
Ok lah sambng..
Kepada adek yang baru masuk Form 4
Tahniah sesapa yang dapat 11A, ke 10A ke 9A ke..
Tak pe apapun result korang..
Anda semua HEBAT,,,
WHY am i saying like that..
Sebagai calon PT3 tahun 2014 kot...
And as the first candidates of PT3 ever..
Piqa nak cakap piqa pon dah harungi and tau betapa perit and sakitnya hati dengan PT3..
So, nak cakap result PT3 ni tak de maknanya ..
Yang lagi penting SPM..
So, sesiapa yang dapat masuk asrama like MRSM ke SBP ke ..
Tahniah...
Selamat maju jaya and jangan ingat form 4 musim honeymoon ke apa..
Actually tahun form4 adlah tahun terpenting barulah form 5..
Tapi exam terpenting mesti SPM..

Kepada CANDIDATES SPM 2017
Good luck..
Jangan nak memain lak..
Semoga berjaya for SPM 2017..

Just nak ingatkan starting 2 Jan kalau tak silap you guys dah start sekolah..
So, good luck untuk harungi school session of 2017..
Moga 2017 jadi tahun terbaik korang and makin bertambah baik..

Ok, guys..
Good luck.. bye

click this --> examination quality
p/s ; balik kg

No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚