M I S S I N G Y O U

Assalamualaikum guys
Apa khabar, dh lama tak dengar dari piqa kan..
Sorry for everything.. X sempat nak update..
Almaklumlah baru dalam 4 minggu baru habis SPM..
Pikir nak keje apa sementara menunggu result.
Takde sesapa tertanya tanya ke apa piqa buat..
Sedih piqa *buat muka sedih T^T

 
 
Singapura

Tau tak haritu piqa gi cuti dengan family ...
Gi Sarawak je.
Pastu dari khamis sampai ahad lah kan...
Pastu selalunya time cuti antibody piqa x de lah ngengada tapi kalini tetiba pulak piqa boleh demam...
Demam start hari Sabtu...
Memang pening x lalu nak makan nak tidur je rasanya...
Dahlah plan nak gi culture village sarawak...
Tapi pergi jeee..
At first pening gila pastu layan jela ada teater dalam pukul 11.30 pagi camtu..

Memang sejuk dalam tempat teater tu..
So, mak piqa bagi lah tudung extra dia and handsock extra dia...
Memang berselubung lahh.
Habis je pertunjukan tu, piqa baru perasan berpeluh..
So dari pagi sampai petang memang tak bermaya langsunglahh...

Tapi kita kuatkan semangat ikut je diorang gi mana...
Pastu malam tu ayah piqa kata nak hantar piqa gi hospital..
Tengoklah betapa piqa kurang bermayanya...
Pastu kitorang pergi Timberland Medical Centre ...
Camtulah .. tunggu doctor panggil..
Pastu bila doctor panggil, tgk2 doctor laki, cina lak tu..
Takpe lah , tengah sakit apa leh buat kita redha
Pastu piqa biarkan lah dia check..

Like normally, they'll ask you
'How long've you had fever?'
'Is there any flu or cough?'
Pastu ada satu time tu dia tanya,
'What colour is your kahak?'
Pastu piqa jawab 'ntah tak tengok pulak'
Pastu dia check temperature..
Tup2 demam sampai 39.5 ..
Memang tahap yang sangat menggerunkanlah..
Dahlah kat Sarawak..

Pastu dia kata kena dripping utk turunkan suhu,
In case esoknya time nak melepasi imigrisen tak lepas..
So, piqa drippinglah, in other words IV intraveneous fluid flowwed in my body..
So memang kena cucuklah pasang jarum bagai kat tangan piqa...
For the first time piqa kena cucuk...
Tau tak betapa perit sebab dia jarum yang panjang and agak besar.
So time dia tengah pasang jarum mmg agak sakitlah...
Pastu berdarah..
Haha.. cuak tak cuak..

Pastu dah habis pasang family piqa masuk..
Yelah nurse tu tak bagi diorang tengok ..
So terpaksa tunggu luar..
Pastu akak piqa katalah..
Sakit tak..
Terasa nak lempang dia pulak ..
Nasib baik aku tengah sakit..
Pastu diorang kata diorang gi makan dulu, maklumlah dah pukul 9.30 malam and x makan lagi..
Pastu dahlah kena tunggu 1 jam...
Pastu piqa tunggulah dengan dripping bla bla bla...
Pastu nurse masuk balik dia bagi ubat cucuk kat wayar tu..

Lepas dia keluar piqa nak try tidur ..
Pusing sna pusing sini x dapat jugak...
Pastu dengan dengan chinese family kat sebelah tengah berbual bual...
Memang susah nak tidur..
Pastu ada satu time tu piqa rasa sangat tka selesa yang piqa rasa nak nangis and ashik merungut...
Bukan piqa nak citer yang piqa punya aib ke apa..
Just nak cakap lepas dia cucuk ubat tu piaa rasa tak selesa je...

Pastu ntah berapa puluh kali pusing pusing tah pastu tertidur...
Then bangun bangun nampak family piqa dha balik...
Pastu dengar suara kakak piqa marah...
"What were you doing?"
"You dah bagi ubat kat dia belum?"
"How come we leave her here and her fever gets worse?"
"Where's the doctor? Let me talk to him,"
Pastu piqa makan unat pastu bla bla bla...

And piqa tau time tu demam piqa 40.5 yang wow...
That's the highest temperature that i'd had before..
It's the worst...
Bila keputusan dah keluar, we all glad that it was not dengue..
Just fever and ada jangkitan virus something...

Pastu balik and sampailah dah balik rumah balik...
Sekarang demam dah kebah ...
Takat pening pening sikit je...

So, i really really am sorry for not being considerate to any of you guys...
Sorry for not contacting you too..
Wish all the best for my SPM RESULT..
Wish me to earn 9A+ insya Allah if all my hardworks are valuable...

Okay enjoy my holiday pic and dont forget to comment..
Insya Allah kalau x de aral melintang piqa akan update more entry..
And for my classmate, Nik _____ N_____ , happy birthday girl and may Allah bless you and may force be with you.

 
Kesakaian

 

 

 

 

 


 

 

 



1 comment:

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚