Eldest

Assalamualaikum guys..
Hehe, kalini piqa nak cerita pasal eldest sister piqa..
Orang panggil Moi, tapi takleh lah tau nama penuh annn....
Umur dia sekarang dah 30++ and she works as Engineer and jangan tanya engineer mana sebab piqa tak tahu menahu...

She's married with a guy called Ped, and he is a muslim and Malaysian..
Tapi kacukan..
His mother is Indian and his father is Iran, something atau terbalik..
Dah nak 5 tahun married..
Still did't get a child sbb my sister sambung Master kat UKM dulu..

My sister is so cheerful and adventureous woman.
Same goes with his hubby..
and kalau nak tau hubby dia lagi muda dari dia ..
About one or two years younger..
Well like people said..
Jodoh tak ditentukan oleh umur..
Even Rasulullah SAW kahwin umur 25 but with an older woman called Saidatina Khadijah Al-Khuwailid yang berumur 40 tahun...
15 tahun lagi tua dari Rasulullah ...
What can you say?
If Allah said,"that"
Kun fayakun..
Right..

Okay, kakak piqa kawen umur 30 tahun tepat..
Nape dia kawen lambat..
Sebab ada satu sejarah silam dia yang menyebabkan dia still tak kahwin..

Tapi kalau kakak piqa dah kawen time tu mesti dia sedih nak compare sekarang..
Sebab abanglong piqa yang sorang ni share interest ngan kakak piqa..
He loves baking like her..
He love adventure like her and more..
Tapi maybe ada satu dua yang tak sama...
Salah satunya dia allergic ngan kucing ..
So jangan rerapatkan dia ngan kucinglah yaa...
SO, tujelah..
Nanti piqa update pasal my siblings lagi..
Kalau piqa ada update pasal eldest sister piqa lagi jempput sambung baca..

#sorrytypo
#manusiataksempurna

No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚