B. Y. E

Assalamualaikum guys..
Holiday off, and school starts huhhh???

This is my first entry of this year..
Hurray!!!!!!!!!!

Untungnya sume yang baru lepas SPM, dapat berlenggang kat rumah..
Malang nasib piqa tapi tak pe, kita nak timba ilmu kena bersemangat.

Apa ni piqa, tak bersemangat betul.
Okeylah, tahun baru azam barulah kan..

So, kamu-kamu yang baca blog piqa akan jadi saksi bagi azam piqa ni..

A.Z.A.M
  • Score 3.6 png ke atas..
  • Dapatkan anugerah pengetua
  • study because of curiosity not because of exams
  • SPM 9A+ 2016
  • SPMRSM 9A+ 2016
  • TGB No1 SPMRSM 2016
  • TGB No1 MRSM for SPM 2016
  • Jadi perempuan yang harga diri nya tinggi
  • No more anger tak tentu pasal
  • Less kan mendengar atau membaca benda yang lagha
  • baca bahan ilmiah sentiasa
  • Tolong cikgu
  • tak nak sombong
  • even dengan junior pun nak senyum je
  • jadi JAKSA yang bertanggungjawab dan boleh dicontohi
  • jadi dormmate terbesih dalam dorm - insyaAllah
  • tak nak procrastinate
  • tak nak jadi pengotor
Sebenarnya ada banyak lagi..
Tapi takut korang sume pikir piqa demand lah apalah so sampai sini je azam piqa..

Esok piqa nak balik maktab dah..
Baru tau ingatkan balik Isnin, rupanya balik ahad daftar yang isnin..
Huhuhu.. Memang tak pack langsunglah kan...
Nasib baik piqa ni memang antara orang yang barang dalam locker and tempat piqa ni skit..
Kalau banyak mesti dah gelabah kannn..

So, piqa baru packing barang dalam pukul 11 malam camtu..
Pukul 2-3 pagi tadi baru habispacking beg baju and buku nak study nanti...
Pukul4.30 camtu baru siap homework sejarah walaupun berlopong lopong..

nak tau tak piqa bakal experience macam mana rasanya camping for the first time..
Yeay...
So, abah belikan piqa beg untuk barang nanti senang..
Beg tu pun dh macam beg sekolah, so yeah..
Senang kerja..

Piqa jugak belikan birthday present untuk kawan piqa, tajuknya karya Aiman Banna..
Piqa memang tak tau nak bagi novel apa..
Tu je yang piqa mampu pikir..

Plus, semalam piqa, adik-adik piqa and couple yang dah married, along piqa, kitorang pergi KLCC..
Kitorang lawat Aquaria, Exhibition Illusion dengan apatah lagi satu tapi depan enterance dia tulis Tanah Airku...
Memang bestlah tapi ni kali kedua piqa peregi ...
Kali pertama time field trip sekolah rendah..
Yang paling piqa suka tengok turtle..
Comel...

Okeylah .. Tu je kot..
Piqa nak rehatkan badan jap..
So, nak take a nap before continue my packing...
Barang tak habis kemas lagi, iron pon tak habis lagi..

Okey, this photo edit by my bro..

Galeri apatah namanya tapi cantek!

These are piranhas! First attraction kat Aquaria, KLCC
Assalamualaikum guys and see you next month maybe or another couple of month!

No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚