Kena Boom - Tagging Questions

Assalamualaikum..

Hi, piqa baru lepas balik dari Main Place sebenarnya.. Teman kakak beli barang dapur..
Dah lama kan tak nampak piqa update, tak pe bulan December ni piqa update bebanyak tau :))
Sebenarnya kena boom balik kat blog piqa yang lagi satu..

Yang silentstoriey tu... Tapi kalau ashik update blog kat situ je tak best lah pulakkan..
So piqa nak buat kelainan sikit, piqa jawab guna blog piqa yang rose ni lah :)) *peace

Punya lah piqa menjawab persoalan yang Yana tanya kat blog Yana, kali ni piqa kena boom balik...
Ayoyoyoooo.... Tak pe.. Memandangkan ni bestfriend piqa tanya.. Piqa nak jawab jugak..

Tapi bile tengok balik soalan yang kawan piqa tersayang ni tanya rasa cam mushkil lakkk....
Soalan ni tersangatlah memerangkap piqa.. Nak boom balik nanti boleh tak...

Okeylah Meh sini..
Yang jauh datang dekat, yang dekat toksah nak menjauh dari blog piqa ni..
Meh kita dengar apa yang piqa nak citer ni..
Sambil piqa tengok Roommate ni kita jawab jugelahh...

Apa ciri blog yang menarik perhatian korang?
Ciri-ciri blog yang menarik perhatian piqa ialah simple, vintage, sukakan novel macam piqa, entry islamik, cantik, blogger peramah and paling penting ada citer novel ke, mini story ke.. Tu piqa suka :))

 Pendapat tentang blog dan owner blog ini?
Pendapat paling tak jujur : Blog ni tak cantek, tak simple...
Tak delah, tipu je...,..
Blog ni tersangatlah cantik, selalu membuatkan piqa terasa nak baca lagi, tapi menunggu ownernya update dah macam piqa.. Dah jarang update blog...
Nak lagi maes, setiap kali jenguk blog mesti tak update lagi.. Huhuhu...

Onwer blog ni pulak.. Apa pendapat piqa...
Dia tersangatlah baik, selalu buat orang rindukan dia...
Befday dia dah nak dekat..
Rasa nak date ngan dia sengsorang..
Happy-go-lucky and cantek :))

Suka baca buku jenis apa?
Jangan gelak tau kalau piqa cakap buku apa yang piqa suka tau..
Sebab rasa karang ada orang  gelak :))
Novel jenis lovey-dovey tapi tak suka tgk drama lovey-dovey sangat..
Novel yang jenis investigative jugak and piqa tak suka baca novel yang thriller and seram..

Berapa kali update entri dalam sehari?
Berapa kali yeee... Nilah antara soalaan yang piqa rasa kawan piqa saja perangkap ni...
Huhuhuhuhuuu...
Kalau rajin 2 kali sehari, kalau tak de idea sekali je...
Pastu lawat blogwalking blog orang lain..

Sekolah menengah kat mano? Heee...
 Nilah antara soalan yang piqa rasa cepu mas... Piqa sekolah mengeah dekat kusiss stands for Kuala Selangor Islamic Secondary School just for  3 years and two months...
Then, i got transferred to MJSC Tun Ghafar Baba..
It been a year piqa study kat situ.. Not so bad cuz i've become a better person then..

Sekarang study/belajar bidang apa?
Sekarang piqa study bidang apa???? Ceh, macam dah kerja dah study kat Uni pulakkan soalan ni..
Ceh... Okey, sekarang piqa study aliran pure science. Cuz, my desire is to be a doctor, not decided yet to be a what-doc yet...

Cita-cita nak kerja apa? Atau kerja apa sekarang?
Cita-cita nak kerja apa???
Doktor.  Tapi tak decide lagi nak jadi doktor dalam section yang mana.. Yang pasti piqa tetap nak jadi doktor... Kalau tak dapek nak jadi doktor.. Tak de rezeki, piqa nak jadi lecturer.

Pengalaman paling seronok sepanjang hidup. Boleh ceritakan sikit?
Nak tau ke???? Hehe... Adad satu pengalaman tersangatlah seronok yang pernah piqa tempoh..
Which is Lawatan Sambil Belajar ke PWTC 2014, tahun lepas...
Which is including kawan piqa tuuu...
Nak citer ehhh.. Piqa rasa piqa dah citer tapi tak pelah ... Kita citer lagi...

Sepatutnya kitorang dah ada guru pengiring tapi last minute no teacher..
So, kitorang memang macam dapat trak dapat pergi..
Tapi dah lulus dah permohonan tu...
So, malam tu kitorang carilah cikgu pengiring...
Malam tu jugak kitorang dapat jumpa sorang cikgu yang dapat tolong kitorang...
So, pagi tu kitorang punyalah happy nak gi lawatan..
Syok gilerr... memang unforgottable event, moment with xix piqa yang tersayang...
XIX???
Apa tu...
Tu nama batch piqa...
Kalau kat tgb nama batch piqa
CORVS 34...
Tak perlu kot tau it stands for what...

So, itu jelah soalan yang ditanya kat piqa..
So, piqa nak bagi pulak soalan-soalan dari piqa kat rakan blogger sekalian...

What?WHATTTT??

  1. Suka tengok korea tak?? Kalau suka , suka tengok cite apa?? Kalau tak suka tengok cite apa... Citerlah sikit nak tau jugak.
  2. Moment paling sedih dalam hidup anda??
  3. Cita-cita nak jadi apa? Citerlah sikit.. Andai takdir tak de rezeki pula macam mana...
  4. Sape bestfriend anda? Describe perwatakan dia in one word.
  5. Andai dia jauh dari sisi anda ( bestfriend anda ) apa anda akan buat, lupakan dia??
  6. Buat personaliti based on nama bestfriend anda.
  7. Tinggal kat mana? Citer sikit apa yang menarik kat area rumah anda.
  8. Suka main apa? Citerlah...
  9. Describe diri anda in one word.
  10. Citer sikit kisah novel yang paling anda suka? 
So, sapa yang bertuah yaaa???
Who's who??
Good luck guys !!!


4 comments:

  1. thank you dear for tagging me ! :D <3
    here,
    http://sebabakusabrina.blogspot.com/2015/12/tagging-questions-dicucuk-mawar-berduri.html

    ReplyDelete
  2. klu x dpt jd Dr. jadi lah Pharmacist pula

    ReplyDelete
  3. in sya Allah tapi tak minat nak teroka buat ubat baru :))

    ReplyDelete
  4. piqa , carikan tajuk english novel yg aku pernah baca tu . huhu
    http://quebecity.blogspot.my/2015/12/relay-tagging-question-part-3.html

    ReplyDelete

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚