3 weeks exam final sem 2

Final Sem 2

Image result for final exam

Assalamualaikum guys...
Few lama tak update annn... Maklumlah tak dpt balik rumah lagi...
Ni pon login kat PSI..
So, currently i am in the middle of examinations..

Exam SeMRSM 3 minggu.. 
Dua minggu exam...
Selang seminggu deepavali..
Minggu terakhir exam before balik cuti holiday sem 2..

Well, piqa baru habis exam Physic, BM, BI, Math, SCom..
So minggu depan subject killer ada dua.. 
Plaing killer subjek add math
Second killer subjek chemist ...
And lagi satu exam subjek PI...

Selebih nya minggu terakhir...
So, Setakat ni paling senang Math, 
Kalau careless giler lah markah jadinya nanti..
Susah physic ngan SCom..

Walaupun SCom setakat lulus gagal..
Soalannya tetap killer tau....
Yang pasti piqa nak scorekan subjek add math chem ngan PI..
Dapatkan A+++++
Tebus balik exam final sem 1 ngan upss sem 2..

Tapi yang pasti PI kena A+ la... 
Kalau tak buat malu je sbb benda ni common thing dalam hidup..
Memang ada yang jarang apply tapi benda tu basic.. 
Belum amek Pendidikan Al quran dan Sunnah (PQS) tak pun Syariah Islamiah(PSI) ..
Lagi gile.. Sbb korang kena hafal Hadith, Ayat Al - Quran and quantity dia double triple lagi banyak dari subjek PI yang biasa

Tu baru form 4 punya belum campur form 5...
Kalau piqa stay KUSISS mesti piqa dapat lagi banyak ilmu Ukhrawi..
Sebab Kusiss ada PQS dengan PSI...
pastu ada BARAB tinggi l;agi...
Bestnya lah kalau piqa stay...

Tapi semua tu ada hikmah nya kan..
So tak baik merungut sbb maybe Allah dah tetapkan yang TGB is better for me in High School compare than KUSISS walau pun piqa pikir sebalikhnya..
Hehehehehe....

Kat TGB dipanggil Bumi Tarbiah,
which i guess it is true...
TGB ala-ala KUSISS tapi dalam version not too islamic laa...
So, piqa tak de lah rasa awkward sangat bila dalam TGB..

Kat TGB ada je yang pakai tudung litup...
Ada je yang pakai baju labuh..
Tapi yang tak de pakai niqab..
Sebab mmg dilarang pakai niqab dalam MRSM pun....
Kalau korang langgar peraturan sekolah dianggap berdosa jugak...

Pastu setiap petang kan solat Asar..
Jemaah tak ramai pun... 
Even piqa pon kengkadang je yang pergi jemaah asar kat surau..
Alasan piqa tersangatlah tak munasabah..
and piqa tak nak bagi tau...


Tapi kalau dulu piqa suka join jemaah Asar sebab karang boleh terus gi Tazkirah Asar Perempuan...

Haaa... Kelainan TGB ngan Kusiss ialah dia ada Tazkirah Asar Perempuan..
Dia bagi peluang kat sesapa (Perempuan) yang nak share apa2 ilmu...
So, piqa suka lah dengar apa yang diorang cite sbb tak formal pun...
Just Santai....

And kalau piqa rasa nak share piqa share...
Walaupun badar yang handle tazkirah ni... Diorang selalu bagi sesapa yang nak share apa apa..
And kengkadang dia tanya piqa ada pape nak share tak...
So rasa appriciated la.... walaupun bukan Badar...

Piqa is not a BWP, not a Badar, not a LDP, not a PRS, and not an EMC..
even apa apa mcm PUM ALK pun bukan...
But i am just  a free student tapi dapat jawatan jadi something that i am not expecting pun...

Which is Jaksa Rohani..
jaksa means Jawatankuasa Asrama.. And piqa handle bahagian rohani pelajar puteri...
Like a Badar but does not have any point as a Jaksa...
Kalau jadi BWP kan dapat 10 point...
Close mana pon nak dapat BWP atau Badar atau EMC, itu namanya takdir Allah dah tentukan ye nak oii...

tapi Jaksa tak de...
So, never mind ..
I'll just strive for straight A's + SPM 2016 and Najah for Ukhrawi ..

I target to success to be a Doctor and target to get Jannatul Firdaus...
Amiin...

So, maybe that's all from me..
Thank you, Assalamualaikum...

Image result for final exam

Sambungan *nanti

1 comment:

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚