Angsa kejar

Assalamualaikum guys....

Hye hye.....
Selamat hari raya maaf zahir dan batin...
Dan mohon ampun kerana dh lama tak update blog sbb tgh busy kat mrsm kannn...

Nasib baik nanti cuti SUPER kitorang cuti lima hari org lain tak...
Cantik ~~~~
Okeylah... Hari raya ni kitorang tak amek gambar fmily lagi..
Nanti kalau dah ada kitoeang post lah okey...

Nak cite yang pasal kena kejar angsa time raya kedua ...
Wuhuhu....time tu baru balik dari kampung abah amek barang yang tertinggal..
Pastu balik ke purun sbb nak stay for one night kat sana kan...
Then time kat purun tup tup kakteh kata mak abah beraya kat rumah atas tu...

Adoi... Dah lah tuan rumah tu bela dua ekor ANGSA ...
Angsa tuuuu...
So kitorang pergilah naik nak gi ruumah atas kann...
Along tanya lah

Along : ada angsa ke ni?
Piqa : tak de kot.. Kalau ada mesti ada kat bawah kan..

So kitorang terus kan perjalanan nak naik bukit tu...
Then dh memang sampai kat atas nampak lahdua ekor ANGSA tengah memerhati kitorang...

Fuh fuh... Time tu hanya tuhan tahu apa tersirat dalam hati kann...
Kitorang pandang angsa tu diorang pandang kitorang...
So it was like an eye contact with the  geese...

Abang long : why not we just keep walking...
Along : maybe dia takkan senduk kita kott...

Then tetiba....
Angsa meluru kat kitorang...
So apa lagi kitoran akan buat..
Takkan nak runggu kena sendukkan...
So kitorang pon lintang pukang lari...
Abanglong mmg dh selamat kat seberang...
Dah save himself awal awal...
Then kak ya pulak lari melepasi cactus cactus and pokok pokok bunga org rumah atas diikuti oleh piqa....
Bukan secara senyap tau tapi menjerit jerit...
Along je yg tinggal so geese tu pergi senduk along...

Bila nak disenduknya alogn tankap leher angsa tu sekor...
Lgi sekor ready nak selamat kan kawan dia..l
Yang paling takleh blaaa... Along grab leher dia then nak capai lagi satu kepala
But then yahg di grabnya tu almost nak pusingkan kepala dia
Along pon ter swing angsa tu...
Nasib baik along belajar silat cekak hanafi and taekwando ...
Entah tak pasti berapa dan.... 7th dan kott....

But memng lawak gile .... Org yang dah sampai kat rumah atas dulu... Gelakkan ke kitorang tanpa membantu...
Ceh....
Tpi last last piqa baru perasan tangan pedih then tgk lah tgn tu....
Perhhhh di 'cakar' cactus.... Perhhhhh
Memqng kena cakar lah  
Tak pelah kenangan takleh lupa...
So itulah perihal raya kedua piqa...
Nantikan kisah raya piqa di tgb lak okey...

Bye...bye...
Selamat hari raya
 Maaf zahir dan batin


No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚