in sya Allah 11A ~amin

ASSALAMUALAIKUM
Haiii..
Okeylah, ini ialah sambungan --> result beb, result
dari blog piqa yang lagi satu...
Toing-toing.. Nak sambung apa eh??

Haa... Nilah nak ceritakan sikit kesusahan kitorang sebelum menghadapi PT3..
Fuhh, berbagai onak duri kami harungi dan hasilnya bakal diketahui ISNIN ini, 22/12
Sape tanya piqa cuak tak, angkat kaki *piqa angkat [peace]
Haa... Semestinya piqa cuak, kenapa??
Mestilah sebab :

totally right


Kronologi berbeza dari blog lagi satu..

FORM 1

  • Ada peperiksaan Penggal 1, dengan akhir tahun sahaja..
  • Buat PBS, folia, bla..bla..blaa..
  • Dibandingkan dengan guru-guru sekolah tu..

FORM 2

  • buat PBS, ada periksa mid-year dengan final year..
  • still format KPM buat PBS je sampai akhir tahun
  • Sekali lagi stress 

FORM 3

  • belajar macam biasa..
  • PBS, PBS, PBS [naik muak dengar perkataan tu]
  • exam penggal, mid-year..
  • bulan jun [kalau tak silap] dengar uar-uar kata ada exam bulan oktober..
  • bulan julai, keluar lah format baru yang dikatakan ada exam ala-ala PMR 
  • first-first dipanggil PBSMR*busuk punya nama , kemudian jadi PT3..
  • Dup-dap-dup-dap.. Exam dikatakan lagi 2 bulan..
  • Sebab time dapat format bebetul akhir bulan..
  • Sej, Geo.. dipisahkan ..
  • So, meaning Ogos exam dua subjek tulah..
  • Bulan Sembilan [awal bulan] ujian PISA
  • akhir bulan 9, ujian MUTE.. 
  • memang susah ujian tu...
  • Sape form 3 tahulah macam mana susahnya, kan..
  • Bulan oktober, tarikh keramat kami [13/10 -16/10] kalau tak silap..
  • Ujian yang bakal menentukan kitorang punya bidang yang layak ..


kita sume sado


Amacam.. Gilakan ..
Mau tak kitorang jadi gila disebabkan format baru..
First2, time darjah 6 kalau tak silap KPM kata tak ada exam PMR,
pastu tup-tup jadi macam ni..
Haih.. Selama kitorang relaks, ingat memang tak ada periksa..
jadi macam ni.. 
Sape tak terkejut betik..
mau orang yang tengah sakit perut terus ter***
tak mau piqa..

Selama piqa nak amek ujian PT3 ni.. atau selama tahun ni..
memang kepala piqa macam nak pecah..
nak migrain sume tu..
Sampai piqa nak demam pun terasa..
Fuih...Semingu dua minggu sebelum nak PT3..
bebudak form 3 ramai demam panas, termasuk Piqa..
memang demam lah..Stres, mana tak senangnya dapat demam..
Memang free-tanpa perlu bayar tol penyakit tu nak datang kat kita..

Tapi, alhamdulillah kitorang sihat sikit time nak amek exam..
Kitorangkan SADO..
*kembang kempis sikit...{ tunjuk braces ]

in sya Allah kami 11 A

Ha... Itulah citernya kalau nak tau..

So, korang bloggers tolong lah support kami..
PT3, pelajar tingkatan 3..
Support kitorang, comfort kitorang untuk amek result PT3 kat sekolah..

piqa and budak kusiss kena ada kat sekolah pukul 9 am..
insya Allah 9.30 M camtu piqa dah dapat result..
nanti piqa update amacam result kitorang..
Piqa pon akan update kat insta gambar piqa and kengkawan piqa ..
nanti piqa bagi tau ye bila..
Doakan piqa dan kengkawan piqa 9A..

Aaa.... lupa nak cakap..
kawan piqa anak cikgu..
So, mak dia kata kitorang akan dapat 11 gred..
campur mute..
9+2 lah kan..
In sya Allah piqa target 11 A..
Amin ya Allah..
Kau permudahkan lah kami...

moto pelajar tingkatan 3 2014





2 comments:

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚