Form 2 *dalam kenangan

ASSLAMUALAIKUM

Weee... Nak cerita pulak pasal time piqa form 2 :*
Okay, time form 2 piqa still kelas Takwa macam kelas time form one ..
tapi kali ni tukar bebudaknya...

dapat hadiah ranking kedudukan dalam kelas
And for the first time piqa masuk kelas yang ramai guru beri harapan tinggi *kelas first
maklumlah, time form 1, piqa and kengkawan piqa lagi dua orang..
kitorang conquer tempat ranking pertama hingga ketiga. piqa 3rd..
sampai lah hujung tahun sampai [piqa masuk kelas harapan.

Masuk kelas ni, mesti kena jadi budak baik XP poyo jelebih.. Time form two, kitorang duduk dekat row form 3..
memang seramshit *bak kata kawan piqa, not piqa

Setiap kali nak lalu row tu, pegi tandas mesti kena lalu row atas, tak pun..
hendap-hendap dulu kalau-kalau ada orang pandang..
Piqa and kengkawan piqa kitorang duduk dekat group hujung and kitorang boleh dikatakan budak hot lah sangat dalam kelas, kecoh, bising..
sampai sekarang our friendship last long
...

memang boleh dikatakan orang susah nak cari pasal dengan kitorang sebab budak hot dalam kelas..
time tu piqa kena scandal dengan someone...shoot..
pastu piqa dengan abang angkat piqa yang ada nama ayah yang sama dalam kelas yang sama..
dia anggap piqa macam adik dia and piqa anggap dia macam keluarga piqa...
memang bebetul dia anggap piqa camtu, and piqa terasa macam ada abang time tu.. 
Alhamdulillah, thank you , adopt bro..

Pastu lagi satu kesedihan yang budak kelas piqa tanggung time tu.. kitorang kelas yang paling lambat dapat info pasal for..
sebab form 2 yanh lain satu row..
kitorang je tak..
sado jelah..

Time mid year punyalah piqa sedih...Huhu..
piqa demam panas, dalam 2 minggu berturut-turut..
dahlah time tu tengah exam mid year...
kesihatan piqa memang tengah cari pasal dengan piqa..

first day exam.. piqa biasa-biasa jelah... 
pastu bila dh mask second day, piqa start pening.. nak muntah tak larat sume tu..
bila hari khamis kalau tak silap, piqa ada exam geo, khb and math..
huuu... time tu piqa baru balik dari klinik, dapat MC dua hari..
tapi piqa degil, piqa datang kelas.. jawab exam geo.. khb dah tertinggal..
khb sebelum rehat..

ujian math piqa tak tahan piqa tak buat...
exam yang piqa tak dapat buat sebab demam adalah math and khb..
fuh.... sebab tak nak ranking last kawan piqa gesa piqa suruh buat exam yang tertinggal tu cepat..

piqa sempat buat khb  je.. and result nye piqa dapat ranking second last...

time hari perjumpaan ibubapa, ayah piqa amek result piqa..
time amek result piqa, piqa nangis sebab result teruk.. 
padahal kalau piqa buat exam tu, piqa dapat ranking top 10 atau 15
cikgu piqa punya lah comfort piqa..

kengkawan piqa just cakap, piqa be tough, allah just uji je...
time amek result tu, kengkawan piqa pandang dari jauh..

fuh, memang kena marah habis lah, kena bebel dengan ayah piqa... lepas kena bebel piqa dengar lagu dari MP3 kuat2..dalam kereta..

pastu bila exam end year piqa dapat ranking ke 12 dari 142 orang..
Alhamdulillah, betul kata kawan piqa yang sebenarnya Allah tengah uji piqa..
Piqa bersyukur sebab ada kawan macam diorang..

Maes, tyra, aimi, Madihah, Firdaus, Zaidi, Jen-jen..
diorang bebudak yang sentiasa ada dengan piqa..

hoping our everlasting friendship *insyaallah

These are some memories that i wanna share with you guys...


lawatan PWTC : amani, dah pindah*hujung kanan

no speks, flower boy kusiss

flower girls, kusiss

ibu kitorang kat sekolah, MAK

tengah merancang video hari guru

mata juling tu budak pandai kelas piqa


gambar time sebelum kitorang bertolak ke PWTC


No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚