family day keluarga Hj Hashim dan Hjh Jeriah '14

story last weekend punyerr....

hehe... piqa baru balik dari bercuti kat PD..
2 hari satu malam
ada family day keluarga Hj Hashim dan Hajah Jeriah kat PDGolf Club..
for the first time, we held that event...
emmm... even susah nak cari resort yang okey sikit tapi not bad lah...
fuhhhh kitorang keluar lambat dalam 11:30 am camtu time nak pergi PD
 jalan jam kat Seremban and membuatkan kitorang sampai PD pukul 3:30 pm..
nasib piqa lah time tu piqa tengah demam..

nasib demam tak teruk sampai melarat..
4pm kitorang turun ke lobi untuk tea time..

ya Allah punyelah manis air sirapnya...
almaklumlah piqa takut kalau piqa minum teh buatan orang lain piqa akan sakit perut..
memang otak, pemikiran, kewarasan tak berapa ada sangat time tu sebab tengah demam..

so lepas kitorang solat asar, ada game untuk family day...
piqa masuk;

  • alih kacang guna chopstick
  • cari barang tersembunyi dalam bahasa orang negeri
  • bowling sedunia^^
and ada dua game je piqa menang and sah2 bukan game pertama tu..


pegang chopstick pon tak lulus^^
pastu lepas main, kitorang balik bilik bersihkan diri untuk program malam ni, penyampaian hadiah..
tapi piqa dipujuk oleh cousin piqa yang setahun muda*yekemuda^^
untuk pergi mandi kolam...
dah lah time tu tengah demam, lagi2 time tu hujan gak..
memang bagus..
tapi piqa ikutkan aja...
mau kesah aku hujan tak hujan.....
huuhuuu.. mandi!!!!
memang shok..
hahaha.... punyalah shok sampai piqa terima akibatnya, malam tu agak teruk pening piqa....
pastu malam tu macam biasa jelah piqa buat...
makan-makan-makan-makan
makan kek indulgance-kek red velvet secret recipe*gladlymysisyangbelanja


nilah kakak wa yang belanja secret recipe


uwan ku tersayang and baju biru tu atuk gue yee..



pastu tangkap gambar kenangan..

what a big family right??

then, tup-tup terkejut dengan pengumuman dibuat..
Abang Asyraf aka cousin aku yang baru 24 tahun nak tunang 27 dec ni..
waduhhhh mudakan..
tak pe kalau ada jodoh in sya allah berkekalan..
then, keesokannay piqa bangun lambat setelah lama berselubung dan tak leh tidur..
ashik2 terbangun...
kitorang pergi pandai pukul 9:25 gitu...
memang seonok tak inggat dunia...
kitorang bina banyak bendalah yang pasti...
abanglong gue, we call him abang ped


piqa edit sikit gambar.
pastu balik dari pantai pukul 9:50 rasanya kitorang gi balik resort...
mandi kolam....

banyak aksi dan permainan kitorang main... volley ball dalam air..
aksi cannon ball...
sampai time first cannon ball piqa nak buat tercabut tudung nasib baik sempat pegang...
nasib baik cousin piqa sekadar buat2 tak nampak
so, that's all my story about family day..

so, how's yours???

No comments:

Post a Comment

thank you for you comment^^

♚You don't have to be perfect to be beautiful | Afiqah Zamri♚